Masaj Uygulamalarından Derin tesirli kaygan manevralardan olan “petrisaj” cilt, ciltaltı ve adale tabakalarını iki elle tutup, hamur yoğurur gibi hareketler yaparak tatbik edilir, ödemleri giderir, yorgunluğumuzu hafifletir. Kayıcı tazyik manevralarından olan “friksiyon” ise cilt üzerine parmak uçları konulmak üzere yapılır, cilt altı dokularda meydana gelmiş yapışıklıklar ve nedbelerin izolesinde çok faydalı ve yumuşatıcı bir manevralardandır.
Perküsyon manevraları: Her biri ellerle deri üzerine ritmik darbeler vurmaktan ibâret olan bu manevralar, özellikle zayıf kasların uyarılması ve güçlenmesi için kullanılan bir yöntemdir.
Vibrasyon titreşim manevraları: Bu manevra yöntemi, parmak uçları, el düz vaziyette ve cilt bölgesine dikey tarzda temas ettirildikten sonra yapılan titreme hareketlerinden ibârettir. Ağrı dindirici etkisi vardır. Elle yapılan vibrasyon uygulamalarından çok daha fazla sayıda titreşim yapan elektrikle çalışan vibratörler de bu masaj uygulamasında kullanıllabilir.
Masaj uygulamalarının, gâyesine göre birkaç manevranın arka arkaya bir seans esnâsında tatbiki yapılabilir ama fazlaca yapılan masaj rahatsızlıkta verebilir. Masaj uygulamalarından önce hastanın pozisyonu uygun hâle getirilmelidir. Masaj, istenilen bölgeye doğru müdahele için bilgi ve tecrübe isteyen bir fizik vâsıtasıdır. Bilgisizce ve şuursuzca yapılacak bir masaj uygulaması, fayda yerine zarar verebilir. Masaj uygulaması yapmayı meslek edinmiş kişilere tıp nezdinde “Terapist” ismi verilir ama halk arasında masöz ve masöz olarak bilinir. Genellikle masaj uygulamasından önce; masaj yapılacak bölgeye efraruj ışık banyosu, sıcak su banyosu gibi bir fizik vâsıta tatbik olunursa, masaj uygulamasının tesiri daha da artabilir.